Romige chocoladepudding

Foto Cathy Van de Moortele

OOoooh wat is dit toch lekker... zo eenvoudig, maar die zijdezachte smeuïge chocoladepudding is precies wat jij nodig hebt om te genieten. Goed voor 4 porties, goed voor je ziel. Je ziet ze wel eens in de supermarkt, bij de zuivelproducten: hoge plastic bekertjes, gevuld met chocoladepudding en slagroom. Dit is het! Maar dan vers gemaakt. En dubbel zo lekker.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr fijne griessuiker
  • 30 gr pure cacao
  • snuifje zout
  • 15 gr vanillepuddingpoeder (of maïzena)
  • 480 ml verse melk (of volle melk)
  • 15 gr boter

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de suiker met de cacao en het zout in een kookpot.
  • Los het vanillepuddingpoeder op in 80 ml van de melk en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten.
  • Meng alles met een garde.
  • Giet de rest van de melk erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Blijf goed mengen met de garde en zorg dat de pudding niet aankoekt.
  • Van zodra de pudding hevige bellen begint te vertonen, is de pudding klaar.
  • Zet de pot van het vuur en roer de boter door de pudding.
  • Verdeel de pudding over 4 kommetjes. 
  • Eet de pudding warm of laat hem afkoelen en serveer hem met een toef vers geklopte slagroom.

TIP:

Als je ervoor kiest om de pudding te laten afkoelen en je houdt niet van het vel op de pudding, leg dan een stukje plastic folie rechtstreeks op de pudding.

Reacties