Citroentaartje
Foto Cathy Van de Moortele |
Mijn man werkt meestal de late shift, wat betekent dat hij na het middageten vertrekt en pas om 23u weer thuis komt. Ik vind het dan leuk om te zorgen dat hij zijn brooddoos gevuld mee krijgt voor 's avonds en dat er een lekker hapje klaar staat tegen dat hij weer thuis komt. Vandaag is dat een citroentaartje, een Italiaanse lingue di procida. Heel eenvoudig, maar wel gewoon lekker.
Wat hebben we nodig:
- 4 vierkantjes vers bladerdeeg Delhaize
- lemon curd
- 1 eierdooier, losgeklopt
- parelsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C en voorzie een bakplaat van bakpapier.
- Snij elk vierkantje bladerdeeg in 3 gelijke stroken.
- Leg de helft van de stroken op het bakpapier.
- Doe de lemon curd in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit op elke strook bladerdeeg, een reep lemon curd. Zorg dat alle randen vrij blijven.
- Gebruik de resterende stroken bladerdeeg om de lemon curd mee af te dekken.
- Druk de tweede laag goed aan op de eerste.
- Desgewenst maak je de hoekjes nu rond met een mesje.
- Bestrijk alle taartjes met losgeklopte eierdooier en bestrooi ze met parelsuiker.
- Bak de taartjes 17-20 min of tot ze mooi gekleurd zijn en het lekker ruikt in de keuken.
- Laat de taartjes afkoelen op een rooster.
TIP:
Dit recept is goed voor 6 taartjes. Eet ze liefst dezelfde dag op of bewaar ze maximum 2 dagen.
Geen zin om zelf lemon curd te maken? Bij Delhaize kan je nu ook fruitvulling citroen kopen.
Reacties