Albondigas
Foto. Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 snede oud wit brood, ontkorst en in stukken getrokken
- 100 ml melk
- peper
- zout
- bloem
- olie
- 2 tenen look, gepeld
- verse peterselie, gesnipperd
- 30 ml witte wijn
- 500 ml water, heet
- 1/2 bouillonblokje, verkruimeld
Hoe gaan we te werk:
- Doe het gehakt in een kom.
- Week het brood in de melk.
- Knijp het brood uit en voeg het toe aan het gehakt.
- Het gehakt mag gekruid worden met peper en zout.
- Zorg dat het gehakt mooi smeuïg blijft en niet te vast wordt.
- Maak kleine balletjes en wentel ze door bloem.
- Zet een grote pot op het vuur en doe daar behoorlijk wat olie in. Na gebruik kan je de olie zeven en opnieuw gebruiken.
- Frituur de balletjes goudbruin en schep ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.
- Hak de look fijn met de peterselie.
- Doe de wijn in een kookpot en voeg het hete water, het bouillonblokje en de look/peterseliemix toe.
- Breng aan de kook.
- Leg de gebakken balletjes in de bouillon en verminder het vuur.
- Laat de balletjes nog even zachtjes verder garen.
TIP:
Ideaal om als tapasgerechtje op te dienen met een stukje krokant stokbrood.
Reacties