Albondigas
![]()  | 
| Foto. Cathy Van de Moortele | 
Wat hebben we nodig:
- 500 gr gemengd gehakt
 - 1 snede oud wit brood, ontkorst en in stukken getrokken
 - 100 ml melk
 - peper
 - zout
 - bloem
 - olie
 - 2 tenen look, gepeld
 - verse peterselie, gesnipperd
 - 30 ml witte wijn
 - 500 ml water, heet
 - 1/2 bouillonblokje, verkruimeld
 
Hoe gaan we te werk:
- Doe het gehakt in een kom.
 - Week het brood in de melk.
 - Knijp het brood uit en voeg het toe aan het gehakt.
 - Het gehakt mag gekruid worden met peper en zout.
 - Zorg dat het gehakt mooi smeuïg blijft en niet te vast wordt.
 - Maak kleine balletjes en wentel ze door bloem.
 - Zet een grote pot op het vuur en doe daar behoorlijk wat olie in. Na gebruik kan je de olie zeven en opnieuw gebruiken.
 - Frituur de balletjes goudbruin en schep ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.
 - Hak de look fijn met de peterselie.
 - Doe de wijn in een kookpot en voeg het hete water, het bouillonblokje en de look/peterseliemix toe.
 - Breng aan de kook.
 - Leg de gebakken balletjes in de bouillon en verminder het vuur.
 - Laat de balletjes nog even zachtjes verder garen.
 
TIP:
Ideaal om als tapasgerechtje op te dienen met een stukje krokant stokbrood.

Reacties