Sous-vide gegaarde zalm
![]()  | 
| Foto Cathy Van de Moortele | 
Wat hebben we nodig:
- 600 gr zalmfilet, zonder vel
 - 60 gr zout
 - 60 gr suiker
 - peper van de molen
 - Herbamare zout
 - olie
 
- Wrijf de zalm in met een mengeling van zout en suiker.
 - Laat de zalm 30 min rusten in deze mengeling.
 - Spoel de zalm af.
 - Verwarm het warmwaterbad voor op 40°C en stel de tijd in op 45 min.
 - Trek de zalm (je kan hem in 2 porties verdelen) vacuüm.
 - Laat de zak met zalm zachtjes in het water zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
 - Na de gaartijd, koel je de zak met zalm 20 min in koud water.
 - Haal de zalm uit de zak en dep hem droog.
 - Kruid met peper en Herbamare zout.
 - Laat wat olie goed warm worden in een antikleefpan.
 - Leg de zalm in de olie en bak hem op hoge temperatuur mooi krokant.
 - Draai om en bak ook de andere zijde.
 - De zalm hoort nog mooi rosé te zijn vanbinnen.
 
De zalm is in principe gaar wanneer hij uit het warmwaterbad komt. Hij is niet meer rauw-rauw, maar ook niet volledig gaar. Alleszins wel veilig om zo te eten en uiteraard heel erg lekker. Het korstje door hem nog even te bakken, is een surplus.

Reacties