Sous-vide gegaarde zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 600 gr zalmfilet, zonder vel
- 60 gr zout
- 60 gr suiker
- peper van de molen
- Herbamare zout
- olie
- Wrijf de zalm in met een mengeling van zout en suiker.
- Laat de zalm 30 min rusten in deze mengeling.
- Spoel de zalm af.
- Verwarm het warmwaterbad voor op 40°C en stel de tijd in op 45 min.
- Trek de zalm (je kan hem in 2 porties verdelen) vacuüm.
- Laat de zak met zalm zachtjes in het water zakken van zodra de temperatuur bereikt is.
- Na de gaartijd, koel je de zak met zalm 20 min in koud water.
- Haal de zalm uit de zak en dep hem droog.
- Kruid met peper en Herbamare zout.
- Laat wat olie goed warm worden in een antikleefpan.
- Leg de zalm in de olie en bak hem op hoge temperatuur mooi krokant.
- Draai om en bak ook de andere zijde.
- De zalm hoort nog mooi rosé te zijn vanbinnen.
De zalm is in principe gaar wanneer hij uit het warmwaterbad komt. Hij is niet meer rauw-rauw, maar ook niet volledig gaar. Alleszins wel veilig om zo te eten en uiteraard heel erg lekker. Het korstje door hem nog even te bakken, is een surplus.
Reacties