Camembert in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 camembert
- enkele plukjes rozemarijn
- 1 eetlepel walnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel honing, vloeibaar
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij het "korstdeksel" van de camembert. Gebruik hiervoor een lang scherp mes. Gooi het deksel niet weg, maar leg het terug op de kaas.
- Leg de camembert in de cheesebaker.
- Met een scherp mesje snij je een paar keer door het deksel.
- Prop de kleine plukjes rozemarijn in de sneetjes.
- Strooi de noten over de kaas en werk af met de honing.
- Bak de kaas 15 - 20 min met deksel.
- Verwijder het deksel en zet de cheesebaker op een houten plank op tafel.
- Schep het "korstdeksel" van de kaas nadat je de noten en honing er af gehaald hebt.
- Dien op met vers gebakken stokbrood.
Ook Brie doet het heel goed in de oven.
Reacties