Watermeloen op avocadocrème

Foto Cathy Van de Moortele

Niet meteen een combinatie waar je snel zou aan denken, maar deze twee ingrediënten gaan heel goed samen: watermeloen en avocado!
Wat hebben we nodig:
  • 1 avocado, rijp
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 koffielepel garam masala kruiden
  • peper van de molen 
  • zout
  • 1 dikke plak watermeloen, van de schil ontdaan en in gelijke stukken gesneden
  • 5 honing kerstomaatjes, in 4 gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Haal het vruchtvlees uit de avocado en mix het glad met de staafmixer.
  • Voeg het citroensap en de garam masala toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Smeer de avocadocrème open op een bord.
  • Schik de stukken watermeloen op de avocadocrème.
  • Werk af met honing kerstomaatjes.
  • Kruid af met vers gemalen peper.
TIP:

Moest je thuis een vacumeerkamer hebben probeer de watermeloen dan eens te vacumeren. De druk van het vacumeren, zorgt ervoor dat alle cellen in de watermeloen zich sluiten. Bewaar de watermeloen zo enkele uren in de koelkast en serveer hem dan pas. Er zal meer smaak in de watermeloen zitten.
Strooi nog wat blaadjes van micro-greens over je salade of werk ze af met geroosterde, gehakte pistachenootjes.

Reacties