Parmezaans krokantje

Foto Cathy Van de Moortele
Wie me volgt, weet dat ik allang een fan ben van Bruno Albouze. Ik kwam laatst zijn recept tegen, voor Parmezaanse krokantjes. En laat dat nu net iets zijn, wat ik heel graag eet.

Wat hebben we nodig:
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier of silicone folie klaar.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp, type Microplane.
  • Schep hoopje van 2 eetlepels kaas in een ring op de bakplaat. Terwijl de ring nog rond de kaas zit, duw je de kaas een beetje aan, zodat hij mooi aan elkaar kleeft. 
  • Bak de krokantjes 5 - 10 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de krokantjes afkoelen op een rooster. Ze horen een kanten uiterlijk te hebben, waar je door kan kijken.
  • Serveer deze kaaskoekjes bij soep, als snack of aperitiefhapje.
TIP:

Wil je graag zelf zien hoe deze koekjes gemaakt worden? Kijk dan naar het filmpje van Bruno Albouze.
Je kan deze koekjes uiteraard ook maken met andere harde kaas, zoals pana gradano, pecorino, Manchego, harde geitenkaas, Oud Brugge, ..

Reacties