Sinaasappelsalade met citrusvinaigrette
Hoe zomers kan het zijn! Een frisse, zoetzure sinaasappelsalade. Laat die zomer maar komen.
Minneola's zijn heel makkelijk te pellen en zijn ideaal om in partjes te verdelen zonder vliesjes. Ze houden het midden tussen grapefruit en mandarijn. Ideaal in fruitsalades of om aan kinderen te geven als 4uurtje. Of gewoon in deze salade, die het uitstekend doet bij BBQ.
Wat hebben we nodig:
Maak de salade niet te lang op voorhand. Je wilt ze fris en fruitig presenteren.
Minneola's zijn heel makkelijk te pellen en zijn ideaal om in partjes te verdelen zonder vliesjes. Ze houden het midden tussen grapefruit en mandarijn. Ideaal in fruitsalades of om aan kinderen te geven als 4uurtje. Of gewoon in deze salade, die het uitstekend doet bij BBQ.
Wat hebben we nodig:
- 4 minneola sinaasappelen
- 1/4 granaatappel
- 1/4 rode ui, gepeld en zeer fijn gesnipperd
- 2 eetlepels vers sinaasappelsap (sap van de minneolea's)
- 3 eetlepels vers citroensap
- 150 ml olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn
- peper van de molen
- snuifje zout
- snuifje suiker
- enkele roze peperbolletjes
- micro-greens of cresson
- Pel de sinaasappelen en snij ze in gelijke plakken. Schik de sinaasappelschijfjes op een bord met opstaand randje.
- Haal de pitjes uit de granaatappel en strooi ze over de sinaasappelschijfjes.
- Strooi ook de rode uisnippers over de sinaasappel.
- Maak de citrusdressing: doe het sinaasappelsap en citroensap in een flesje en voeg de olie, azijn, peper, zout en suiker toe. Zet het deksel op het flesje en schud goed.
- Lepel wat van deze dressing over de sinaasappelschijfjes. De rest hou je in de koelkast voor andere bereidingen.
- Werk af met roze peperbolletjes en micro-greens.
Maak de salade niet te lang op voorhand. Je wilt ze fris en fruitig presenteren.
Reacties