Shortbread koekjes

Foto Cathy Van de Moortele


Beter gekend onder de naam zandkoekjes bij ons, alhoewel ik ze nog net iets anders vind. Heerlijk an sich, maar OMG als je ze eet onder de naam Alfojores. Toen de shortbread koekjes gebakken waren, besloot ik ze te vullen met fluff en dulce de leche. Doe je broeksriem maar al wat losser... 

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 eierdooier
  • 325 gr patisseriebloem
  • snuifje bakpoeder
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter romig met de suiker tot de suiker helemaal opgenomen is.
  • Klop de dooier onder dit mengsel.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout en meng dit kort onder de natte ingrediënten.
  • Maak twee platte schijven van het deeg en wikkel ze apart in plastic folie.
  • Laat het deeg 2u opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven (boven-onderwarmte) voor op 150°C en voorzie een bakplaat van bakpapier.
  • Haal 1 schijf deeg uit de koelkast en rol die uit.
  • Steek 10 koekjes uit het deeg met een koekjessteker. 
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 25 min of tot de randjes lichtgekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
  • Doe hetzelfde met de tweede portie deeg.

TIP:

Restjes deeg breng je weer samen en rol je opnieuw uit.  
Foto Cathy Van de Moortele

Reacties