Shortbread koekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr fijne griessuiker
- 1 eierdooier
- 325 gr patisseriebloem
- snuifje bakpoeder
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Klop de boter romig met de suiker tot de suiker helemaal opgenomen is.
- Klop de dooier onder dit mengsel.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout en meng dit kort onder de natte ingrediënten.
- Maak twee platte schijven van het deeg en wikkel ze apart in plastic folie.
- Laat het deeg 2u opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven (boven-onderwarmte) voor op 150°C en voorzie een bakplaat van bakpapier.
- Haal 1 schijf deeg uit de koelkast en rol die uit.
- Steek 10 koekjes uit het deeg met een koekjessteker.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 25 min of tot de randjes lichtgekleurd zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
- Doe hetzelfde met de tweede portie deeg.
TIP:
Reacties