Spaghetti met chips van courgette en pecorino

Foto Cathy Van de Moortele

Het courgetteseizoen is volop bezig en soms weet je niet meer wat gedaan met de opbrengst in de tuin. Dit pastagerecht is superleuk om te maken en verrassend lekker.

Wat hebben we nodig:

  • frituurolie
  • 1 courgette, gewassen en afgedroogd
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 grote teen look
  • spaghetti voor 1 persoon
  • enkele chilivlokjes
  • peper van de molen
  • 50 gr pecorino kaas, geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de frituurolie tot 180°C.
  • Zet een rekje klaar met daarop een dubbel vel keukenrol.
  • Halveer de courgette in de lengte en snij ze in hele fijne plakjes met de mandoline. 
  • Frituur de plakjes courgette tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit het vet met een schuimspaan, leg ze op het keukenpapier en strooi er onmiddellijk wat gescheurde basilicum over.
  • Laat de courgetteplakjes uitlekken en ga verder met frituren tot alle courgetteplakjes verwerkt zijn. Leg het vet niet te vol, ze moeten kunnen zwemmen.
  • Snij de look in fijne plakjes en frituur die goudbruin. Laat ook de look uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de spaghetti beetgaar en breng hem dan over in een hapjespan met hoge randen.
  • Voeg de courgetteplakjes met basilicum toe aan de pasta en doe er ook wat van het pastakookvocht bij.
  • Kruid met chilivlokjes en peper.
  • Warm de pasta goed door.
  • Strooi de kaas over de pasta en voeg indien nodig, nog wat extra pastakookvocht toe, zodat er een romige saus ontstaat.
  • Schud de pan een paar keer op.
  • Serveer de pasta in een diep bord.
TIP:

Ik maak mijn pasta altijd vers. In dit recept gebruikte ik daarvoor 1 dagvers ei van 50 gr en 100 gr semolinabloem.
Zeef de frituurolie na het afkoelen, zodat je ze opnieuw kan gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties