Watermeloensalade met feta en komkommer
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 komkommer, gewassen
- 2 plakken watermeloen, zonder schil
- 1/2 bok feta, uitgelekt en drooggedept met keukenpapier
- 1/3 rode ui, gepeld
- olijfolie
- azijn
- peper van de molen
- enkele basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
- balsamico sphere
- Snij de komkommer horizontaal door en snij hem in blokjes.
- Snij de plakken watermeloen in blokjes.
- Snij de feta in blokjes.
- Schaaf superfijne ringen van de rode ui.
- Meng alles voorzichtig in een kom.
- Bedruip met olijfolie en azijn.
- Kruid met peper van de molen en basilicum.
- Rasp de balsamico boven de salade en geniet.
Maak de salade niet op voorhand klaar. Hij is best als je hem meteen serveert.
Vervang de basilicumblaadjes gerust door munt.
Reacties