Boterboontjes met spek

Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn er maar kort, dus moet je er extra van genieten. Haal ze maar in huis en maak jezelf en je gezin blij.

Wat hebben we nodig:
  • klontje boter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 plakjes (mosterd)spek, gesnipperd
  • 300 gr boterboontjes, schoongemaakt (uiteinden er af) en gewassen
  • 100 ml bouillon, heet
  • 2 tomaten, ontveld, ontpit en in repen gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • scheutje azijn
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter smelten in een kookpot.
  • Fruit het sjalotje glazig, zonder het te laten kleuren.
  • Doe het spek bij het sjalotje en fruit het mee.
  • Leg de boontjes in de pot en overgiet met de hete bouillon.
  • Zet het deksel op de pot en laat de boontjes 15 min garen.
  • Verwijder het deksel en voeg de tomatenreepjes toe.
  • Kruid met peper, zout en azijn.
  • Warm nog even goed door.
  • De boontjes horen nog een beetje krokant te zijn.
TIP:

Je kan de boontjes ook stomen en ze dan kort meestoven.

Reacties