Boterboontjes met spek
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- klontje boter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 4 plakjes (mosterd)spek, gesnipperd
- 300 gr boterboontjes, schoongemaakt (uiteinden er af) en gewassen
- 100 ml bouillon, heet
- 2 tomaten, ontveld, ontpit en in repen gesneden
- peper van de molen
- zout
- scheutje azijn
- Laat de boter smelten in een kookpot.
- Fruit het sjalotje glazig, zonder het te laten kleuren.
- Doe het spek bij het sjalotje en fruit het mee.
- Leg de boontjes in de pot en overgiet met de hete bouillon.
- Zet het deksel op de pot en laat de boontjes 15 min garen.
- Verwijder het deksel en voeg de tomatenreepjes toe.
- Kruid met peper, zout en azijn.
- Warm nog even goed door.
- De boontjes horen nog een beetje krokant te zijn.
Je kan de boontjes ook stomen en ze dan kort meestoven.
Reacties