Zachte puntjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr water
- 12 gr verse gist
- 100 gr Farine de Meule (lichtbruin meel)
- 400 gr Mistral (witte broodbloem)
- 8 gr zout
- 10 gr boter
- 45 gr water extra
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Voeg het meel en de bloem toe en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
- Voeg het zout en de boter toe.
- Voeg het extra water geleidelijk aan toe.
- Bol het deeg los op en leg het in een lichtjes ingevette kom met deksel en laat het 1u rijzen.
- Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en haal het deeg uit de kom.
- Ontgas het deeg en verdeel het in 12 porties van elk 70 gr.
- Bol de porties losjes op en laat ze 10 min rusten onder een handdoek op een licht bebloemd werkblad.
- Zet 2 bakplaten met bakpapier klaar.
- Draai de balletjes om en ontgas ze nogmaals.
- Vouw de balletjes tot langwerpige puntjes.
- Leg op elke bakplaat 6 broodjes en bestuif ze lichtjes met bloem.
- Snij elk broodje 2x in met een scherp mesje.
- Dek af met een handdoek en laat de broodjes 45 min rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 260°C.
- Bak de broodjes 5 min op 260°C en verlaag daarna de temperatuur naar 180°C. Bak de broodjes nog 7 min.
- Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op roosters.
Mijn bloemsoorten zijn van Dossche Mills. Ik koop ze bij Wittevrongel Tuin & Dier & Bakken in Eeklo, waar ik altijd kan rekenen op een ruime keuze en deskundig advies.
Reacties