Andijviestamppot met Gouda

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kom andijvie niet zo vaak meer tegen bij de groenteboer. Lekker als het heel fijn gesnipperd is, met een lookvinaigrette en lange sjalotten of in deze stamppot. De beslissing om er kaas onder te roeren, kwam op het laatst en daar was helemaal niets mis mee.

Wat hebben we nodig:
  • 7 - 8 kruimige aardappelen, geschild en gewassen
  • 1 krop andijvie, schoongemaakt en gesnipperd
  • boerenboter
  • 50 ml culinaire room
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 sneetje Gouda jonge kaas, in stukjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water.
  • Doe de gesnipperde andijvie in een pot waar je wat boter laten in smelten hebt. Stoof ze kort aan, zodat het rauwe er af is. Zet de andijvie nog even weg.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Stamp de aardappelen fijn, voeg een klontje boter toe en meng de room onder de puree.
  • Voeg de andijvie toe en meng goed.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Strooi de stukjes kaas over de stamppot en roer om.
  • Warm nog even goed door en serveer.
TIP:

Een wat oudere kaas zal pittiger doorsmaken.

Reacties