Oesters op Aziatische wijze
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 12 oesters
- 3 eetlepels sojasaus
- het sap van 1/2 limoen
- stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
- stukje sjalot, geschild en heel fijngesnipperd
- stukje Spaanse peper, heel fijngesnipperd
- verse bieslook, fijngesnipperd
- Gebruik een oestermes om de oesters te openen. Verwijder de platte kant en zorg dat het sap in de holle kant blijft zitten.
- Maak de sluitspier volledig los, zodat je de oester uit de schelp kan slurpen.
- Meng de sojasaus met het limoensap en de gember.
Foto Cathy Van de Moortele - Lepel wat van deze dressing over de oesters.
- Werk af met sjalotjes, Spaanse peper en bieslook.
Geef de rest van de vinaigrette er in een kommetje bij.
Reacties