Oesters op Aziatische wijze

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet ze wel te waarderen, deze oesters op Aziatische wijze. Het neemt de natuurlijke smaak van de oester niet weg en toch maakt het de oesters extra bijzonder. De vinaigrette kan je vooraf maken, maar doe je er net na het openen van de oesters op. Serveer meteen.

Wat hebben we nodig:
  • 12 oesters
  • 3 eetlepels sojasaus
  • het sap van 1/2 limoen
  • stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
  • stukje sjalot, geschild en heel fijngesnipperd
  • stukje Spaanse peper, heel fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik een oestermes om de oesters te openen. Verwijder de platte kant en zorg dat het sap in de holle kant blijft zitten. 
  • Maak de sluitspier volledig los, zodat je de oester uit de schelp kan slurpen.
  • Meng de sojasaus met het limoensap en de gember. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Lepel wat van deze dressing over de oesters.
  • Werk af met sjalotjes, Spaanse peper en bieslook.
TIP:

Geef de rest van de vinaigrette er in een kommetje bij.

Reacties