Rosbief op Aziatische wijze

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind het zalig om van restjes een nieuwe maaltijd ineen te flansen. Er was nog behoorlijk wat rosbief over van gisteren. Vandaag heb ik met de broodsnijmachine hele dunne plakjes van het rosbief kunnen snijden, voor deze heerlijke Aziatische salade.

Wat hebben we nodig:
  • 16 dunne plakjes gebraden rosbief
  • 1 komkommer, in dunne plakken geschaafd
  • 2 wortels, geschraapt en in dunne plakken geschaafd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal fijngesnipperd
  • stukje Spaanse peper, in fijne ringetjes gesneden
  • wasabi
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel het rosbief over 2 grote borden. 
  • Meng de plakjes komkommer met de plakjes wortel en schik ze in het midden van het bord.
  • Meng de mayonaise met de sojasaus en sesamolie.
  • Verdeel de dressing over het vlees.
  • Werk af met pijpajuin, Spaanse peper, toefjes wasabi en sesamzaadjes.
  • Serveer meteen.
TIP:

Zorg dat je rosbief mooi rosé is.
Heb je geen broodsnijmachine? Gebruik dan een elektrisch vleesmes of een heel scherp koksmes, om dunne plakjes vlees te snijden.

Reacties