Rosbief op Aziatische wijze
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 16 dunne plakjes gebraden rosbief
- 1 komkommer, in dunne plakken geschaafd
- 2 wortels, geschraapt en in dunne plakken geschaafd
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel getoaste sesamolie
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal fijngesnipperd
- stukje Spaanse peper, in fijne ringetjes gesneden
- wasabi
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- Verdeel het rosbief over 2 grote borden.
- Meng de plakjes komkommer met de plakjes wortel en schik ze in het midden van het bord.
- Meng de mayonaise met de sojasaus en sesamolie.
- Verdeel de dressing over het vlees.
- Werk af met pijpajuin, Spaanse peper, toefjes wasabi en sesamzaadjes.
- Serveer meteen.
Zorg dat je rosbief mooi rosé is.
Heb je geen broodsnijmachine? Gebruik dan een elektrisch vleesmes of een heel scherp koksmes, om dunne plakjes vlees te snijden.
Reacties