Champignonroomsoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had zin in soep en had iets teveel champignons in de koelkast staan. Mijn soupmaker staat nooit te ver weg en een half uurtje later kan je gewoon gaan zitten met je kom dampend hete champignonroomsoep. CroĆ»tons erbij?

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel boter
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 500 gr (witte) champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout
  • 2 aardappelen, geschild en in gelijke stukken geschreven
  • 100 ml culinaire room
  • groentebouillon, heet
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de soupmaker goed warm worden door de sauteerfunctie aan te zetten met het deksel op de kan.
  • Voeg de boter en olijfolie toe en zet de sauteerfunctie weer aan, deksel erop.
  • Laat de uien mooi fruiten in de hete vetstof, met deksel.
  • Voeg de look en champignons toe en laat deze ook enkele minuten meebakken, met deksel.
  • Blus met witte wijn.
  • Kruid met peper en zout en voeg de aardappelen toe.
  • Giet de room bij de soep en vul aan met hete bouillon tot aan 4 porties.
  • Kies voor de smooth setting en 4 personen.
  • Zet het deksel op de soupmaker en laat hem zijn gang gaan.
  • Schenk de soep rechtstreeks uit de kan in mooie kommen.
TIP:

Druppel nog wat extra room in de soepkommen bij het serveren.
Zorg dat de bouillon of het water dat je toevoegt, altijd heet is. De programma's zijn hierop berekend. Moest je koud vocht toevoegen, dan zullen de groenten niet zacht genoeg zijn na het beƫindigen van het programma.

Reacties