Linzenbolognaise

Foto Cathy Van de Moortele
Deze linzenbolognaise is vegan en doet het niet enkel goed bij pasta, maar ook op zoete aardappel.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 100 gr champignons, schoongemaakt en fijngesneden
  • 250 gr passata van tomaat
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 gr koraallinzen (oranje linzen), 3x gespoeld
  • 250 gr groentebouillon, heet
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers aan.
  • Roer de wortel en selder door de uitjes en laat ze even meebakken zodat ze lichtjes kleuren.
  • Voeg de look en de champignons toe en bak even mee.
  • Overgiet met de passata en de tomatenblokjes.
  • Voeg de gespoelde linzen toe en overgiet met hete bouillon.
  • Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze dan onder deksel op een zacht vuurtje garen. Reken hier een uurtje voor. Hoe langer de saus gaart, hoe lekkerder ze wordt.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Vries deze saus in porties in, voor een snelle hap na het werk.
Voeg extra heet water toe, als de bolognaise te droog dreigt te worden.

Reacties