TV dinner
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
voor de biscuits:
- 250 gr patisseriebloem
- 12 gr bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- snuif zout
- 6 gr suiker
- 100 gr boerenboter, ijskoud en in kleine blokjes gesneden
- 180 gr ongezoete karnemelk, ijskoud
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 1 oranje paprika, in grove brunoise gesneden
- 700 gr witte bonen in tomatensaus
- 200 gr zelfgemaakte BBQ saus
- 1 eetlepel Tierenteyn mosterd
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- peper en zout
- 300 gr hot dogs
- Emmenthaler
- Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout en de suiker.
- Met twee messen of met een deegsnijder, snij je de ijskoude blokjes boter door de bloem.
- Voeg de karnemelk toe en meng nogmaals kort. Kneed het deeg niet, maar snij het met de 2 messen.
- Pak het deeg samen tot een schijf van 1 cm dikte.
- Met een ronde steker, duw je biscuits uit het deeg.
- Kneed de restjes deeg niet samen, maar breng ze weer samen met je handen tot je weer een schijf hebt. Ga zo verder tot alle deeg gevormd is tot biscuits.
- Leg de biscuits op bakpapier op een bakplaat en vries ze in.
- Bewaar de bevroren biscuits in een diepvrieszakje en noteer: biscuits - 20 min op 190°C.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uien glazig en voeg de paprikablokjes toe.
- Laat de paprika's mooi garen.
- Giet de bonen en de BBQ saus bij de uien en paprika's.
- Roer de mosterd en suiker door de bonen en kruid af met peper en zout.
- Snij de hot dogs in stukjes en roer ze door de bonen.
- Vet een ovenschaal lichtjes in.
- Stort de vulling in de ovenschaal.
- Leg 6 bevroren biscuits bovenop het gerecht en schuif de schaal 20 min in de oven.
- Rasp wat Emmenthaler over de biscuits en zet de schaal nog even in de oven.
Cheddar doet het ook goed op deze biscuits.
Voeg eens wat gebakken spekblokjes en plakjes Gelderse rookworst toe aan dit gerecht voor nog meer smaak.
Reacties