Spaanse rijst

Foto Cathy Van de Moortele
Een lekkere manier om rijst te bereiden. Deze Spaanse rijst hebben we gegeten met gamba's alla plancha. Ik heb er stukjes chorizo bij gedaan, om het wat pittiger te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 140 gr risottorijst
  • 8 plakjes chorizo, in reepjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 230 gr water, heet
  • scheutje Worcestershiresaus
  • peper 
  • zout
  • enkele chilivlokken
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uien glazig en voeg de paprikablokjes en look toe.
  • Laat de groentjes wat zachter worden.
  • Voeg de rijst en chorizo toe en schep om, zodat de rijstkorreltjes een laagje olie krijgen.
  • Giet de tomatenblokjes en het water in de pan en breng aan de kook.
  • Kruid met Worcestershiresaus, peper, zout en chili.
  • Zet het vuur zachter en laat de rijst garen onder deksel, tot het vocht volledig is opgenomen.
  • Werk af met peterselie.
TIP:

Als je verse chorizoworst vindt: doen! Ontvel de worst en snij hem in blokjes. Bak hem even aan voor je de groentjes aanfruit. Haal de worstenblokjes weer uit de pan en volg verder het recept. Voeg de worst weer toe aan de pan wanneer je de rijst erbij doet.

Reacties