Falafel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 teentje look, gepeld en grof gehakt
- 1/2 sjalotje, gepeld
- verse peterselie, grof gehakt
- 250 gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1 koffielepel garam masala
- peper
- zout
- 1 koffielepel bloem
- scheutje olijfolie
- Cutter de look, het sjalotje en de peterselie fijn in de keukenrobot.
- Voeg de kikkererwten toe en cutter glad.
- Kruid met garam masala, peper en zout.
- Voeg de bloem en de olijfolie toe en cutter nogmaals.
- Je moet nu een dikke, vaste pasta hebben, waar je balletjes kan van maken zonder dat die aan de handen blijven kleven.
- Duw de balletjes plat tot mini-hamburgertjes.
- Verhit een pan met hoge randen waarin een ruime hoeveelheid (rijst)olie zit.
- Frituur de falafel kort, tot ze mooi gekleurd zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met tahini dressing.
Je kan de falafel zowel warm als koud eten. Ideaal in de picknick- of lunchbox.
Reacties