Linguine met spinazie en geroosterde kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Een vegetarisch gerechtje deze keer, als snelle maaltijd na het werk. Neem liefst jonge spinazie, zodat je geen harde steeltjes hebt. Kikkererwten staan hier standaard in de voorraadkast: voedzaam, snel klaar.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zak jonge spinazie, gewassen, gespoeld en droog gezwierd
  • 300 gr linguine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml culinaire room
  • 50 ml culinaire room
  • 1 eierdooier
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Hak de spinazie grof.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de pasta toe. 
  • Laat de olie warm worden in een grote pan.
  • Fruit de uisnippers glazig. Laat ze niet kleuren.
  • Voeg de look toe.
  • Voeg de spinazie in delen toe. Van zodra de spinazie geslonken is, voeg je een nieuwe portie toe.
  • Laat de spinazie volledig slinken.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Blus met de wijn en laat die praktisch wegkoken.
  • Voeg de 250 ml room toe en warm goed door.
  • Meng de 50 ml room met de eierdooier en voeg die toe aan de saus. Dit zal voor extra binding zorgen.
  • Giet de pasta af en meng die door de saus.
  • Rasp naar believen kaas door de saus.
  • Warm de olie op en voeg de kikkererwten toe.
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schud op en laat de kikkererwten op hoge temperatuur roosteren tot ze krokant zijn.
  • Verdeel de pasta over 4 kommen en strooi er de kikkererwten over.
TIP:

Geroosterde kikkererwten zijn een prima snack. Maak ze eens om de traditionele chips te vervangen.
Je kan de saus met spinazie mixen met de staafmixer als je liever een groene saus wilt.

Reacties