Triple chocolade brownies op de bakplaat

Foto Cathy Van de Moortele
De bakplaten die ik in mijn Stoves gebruik, zijn het ideale formaat voor deze lekkernij. Je hebt meteen een lekker dessert voor een grote groep. Serveer er een bolletje vanilleroomijs bij en klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 250 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 210 gr patisseriebloem
  • 65 gr pure cacao
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 240 gr volle melk
  • 40 gr chocolate chips
  • 60 gr fondant chocolade, fijngehakt
  • 40 gr M&M's
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de boter romig met de suiker.
  • Voeg de vanille toe en klop op.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een homogene massa op.
  • Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Mix de droge ingrediënten met de natte tot je geen bloem meer ziet.
  • Voeg de melk in deeltjes toe.
  • Bekleed een bakplaat van 38x25 cm met bakpapier en vet dat lichtjes in.
  • Stort het beslag uit op de bakplaat en maak het effen met een spatel.
  • Strooi de chocolate chips en fijngehakte chocolade over het beslag.
  • Bak de brownies 15 - 18 min. Zorg ervoor dat de brownies nog vochtig zijn binnenin, maar ze mogen niet aan een satéprikker blijven kleven.
  • Strooi de M&M's over de brownies en laat de bakplaat met brownies afkoelen op een rooster.
  • Snij de brownies in vierkantjes.
TIP:

Eet je graag noten? Voeg dan gerust 125 gr gehakte noten toe aan het beslag of strooi ze over het beslag net voor je de brownies de oven inschuift.

Reacties