Triple chocolade brownies op de bakplaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 250 gr fijne griessuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 2 eieren
- 210 gr patisseriebloem
- 65 gr pure cacao
- 1 koffielepel bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 240 gr volle melk
- 40 gr chocolate chips
- 60 gr fondant chocolade, fijngehakt
- 40 gr M&M's
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop de boter romig met de suiker.
- Voeg de vanille toe en klop op.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een homogene massa op.
- Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
- Mix de droge ingrediënten met de natte tot je geen bloem meer ziet.
- Voeg de melk in deeltjes toe.
- Bekleed een bakplaat van 38x25 cm met bakpapier en vet dat lichtjes in.
- Stort het beslag uit op de bakplaat en maak het effen met een spatel.
- Strooi de chocolate chips en fijngehakte chocolade over het beslag.
- Bak de brownies 15 - 18 min. Zorg ervoor dat de brownies nog vochtig zijn binnenin, maar ze mogen niet aan een satéprikker blijven kleven.
- Strooi de M&M's over de brownies en laat de bakplaat met brownies afkoelen op een rooster.
- Snij de brownies in vierkantjes.
TIP:
Eet je graag noten? Voeg dan gerust 125 gr gehakte noten toe aan het beslag of strooi ze over het beslag net voor je de brownies de oven inschuift.
Reacties