Philly Steak linguine

Foto Cathy Van de Moortele
Als je een kilo rosbief braadt, kan je er meerdere dagen van genieten. Na het warme vlees op dag 1, koos ik op dag 2 voor een Aziatische salade met rosbief en nu gaan we met de laatste restjes een Philly Steak linguine maken: dun gesneden plakjes gebraden rosbief, bruin gebakken uien en champignons, kaassaus en verse pasta. Daar kan je toch moeilijk nee tegen zeggen?

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gepeld en in plakjes gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 takje verse rozemarijn, geritst en heel fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • peper en zout
  • 30 gr vetstof 
  • 15 gr vloeiende bloem
  • 230 gr volle melk
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
  • 200 gr gebraden rosbief, in fijne plakjes gesneden

Hoe gaan we te werk:


  • Maak de pasta volgens het recept.
  • Laat de pasta 30 min rusten in een plastic zakje.
  • Snij de pasta tot linguine. Ik gebruik hiervoor mijn Italiaanse chitarra.
  • Laat de pasta even drogen en zet dan een grote pan met ruim, gezouten water op het vuur.
  • Laat de olie warm worden in een pan en fruit de uien aan. Laat ze op een medium vuur mooi bruin en zacht worden.
  • Voeg de champignons toe en laat ze meebakken. 
  • Kruid met rozemarijn, look, peper en zout.
  • Hou de uien/champignons warm.
  • Kook de pasta al dente en maak ondertussen de saus klaar.
  • Laat de vetstof smelten in een steelpan en strooi er de bloem over.
  • Roer met een garde tot je een mooi gebonden roux bekomt.
  • Voeg de melk in deeltjes toe en klop telkens goed, zodat er geen klontertjes zijn.
  • Laat de kaas smelten in de saus en kruid af met peper en zout.
  • Meng deze kaassaus door de uien/champignons en voeg ook een pollepel pastakookvocht toe.
  • Giet de pasta af en meng hem door de saus.
  • Voeg de plakjes rosbief toe en warm nog kort even door.
  • Serveer in 2 mooie kommen.


TIP:

Ook lekker met provolone ipv Emmenthaler.

Reacties