Philly Steak linguine
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en in plakjes gesneden
- 250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 takje verse rozemarijn, geritst en heel fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- peper en zout
- 30 gr vetstof
- 15 gr vloeiende bloem
- 230 gr volle melk
- 100 gr Emmenthaler, geraspt
- 200 gr gebraden rosbief, in fijne plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Maak de pasta volgens het recept.
- Laat de pasta 30 min rusten in een plastic zakje.
- Snij de pasta tot linguine. Ik gebruik hiervoor mijn Italiaanse chitarra.
- Laat de pasta even drogen en zet dan een grote pan met ruim, gezouten water op het vuur.
- Laat de olie warm worden in een pan en fruit de uien aan. Laat ze op een medium vuur mooi bruin en zacht worden.
- Voeg de champignons toe en laat ze meebakken.
- Kruid met rozemarijn, look, peper en zout.
- Hou de uien/champignons warm.
- Kook de pasta al dente en maak ondertussen de saus klaar.
- Laat de vetstof smelten in een steelpan en strooi er de bloem over.
- Roer met een garde tot je een mooi gebonden roux bekomt.
- Voeg de melk in deeltjes toe en klop telkens goed, zodat er geen klontertjes zijn.
- Laat de kaas smelten in de saus en kruid af met peper en zout.
- Meng deze kaassaus door de uien/champignons en voeg ook een pollepel pastakookvocht toe.
- Giet de pasta af en meng hem door de saus.
- Voeg de plakjes rosbief toe en warm nog kort even door.
- Serveer in 2 mooie kommen.
TIP:
Ook lekker met provolone ipv Emmenthaler.
Reacties