Broccoliroomsoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Deze lieve dame heb ik nog nooit in het echt ontmoet, maar dat maakt haar niet minder waardevol. Ze is puur, net zoals haar recepten. Ik was dan ook maar wat blij met haar versie voor broccoliroomsoep. Als ik zelfs mijn dochter, die geen broccoli lust, deze soep kan laten eten, dan weet je genoeg.
De soupmaker maakt het allemaal nog makkelijker: gewoon vullen, aanzetten en wachten op het belletje. Aan tafel!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr broccoli
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 ml culinaire room
  • ongeveer 1 l water, heet
  • witte peper
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij een klein stukje van de steel onderaan weg, zodat de steel proper is. 
  • Snij de steel in stukken en doe ze in de kan van de soupmaker.
  • Snij de roosjes wat kleiner en doe ze bij de steeltjes. Snij 1 roosje in fijne kruimels en hou die apart voor de afwerking.
  • Verkruimel de bouillonblokjes en doe ze samen met de room in de kan.
  • Vul aan met heet water tot aan de max vullijn.
  • Zet het deksel op de soupmaker en kies voor de smooth setting en 4 porties.
  • Na de gaartijd, kruid je de soep af met witte peper.
  • Schenk de soep in 4 mooie kommen en werk af met de broccolikruimeltjes.
TIP:

Kies voor donkergroene, knapperig verse broccoli

Reacties