Broccoliroomsoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
De soupmaker maakt het allemaal nog makkelijker: gewoon vullen, aanzetten en wachten op het belletje. Aan tafel!
Wat hebben we nodig:
- 500 gr broccoli
- 2 blokjes vleesbouillon
- 1 blokje groentebouillon
- 200 ml culinaire room
- ongeveer 1 l water, heet
- witte peper
- Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij een klein stukje van de steel onderaan weg, zodat de steel proper is.
- Snij de steel in stukken en doe ze in de kan van de soupmaker.
- Snij de roosjes wat kleiner en doe ze bij de steeltjes. Snij 1 roosje in fijne kruimels en hou die apart voor de afwerking.
- Verkruimel de bouillonblokjes en doe ze samen met de room in de kan.
- Vul aan met heet water tot aan de max vullijn.
- Zet het deksel op de soupmaker en kies voor de smooth setting en 4 porties.
- Na de gaartijd, kruid je de soep af met witte peper.
- Schenk de soep in 4 mooie kommen en werk af met de broccolikruimeltjes.
Kies voor donkergroene, knapperig verse broccoli
Reacties