Rijstpannetje met rookworst en romanesco

Foto Cathy Van de Moortele
Wat als je teveel rijst gekookt hebt? Geen enkel probleem, dan maak je daar de volgende dag een nieuw gerecht mee. Voor dit eenpansgerecht heb je zo'n 200 gekookte rijst nodig. Gebruik liefst koude rijst die minstens 1 dag oud is. Romanesco zit tussen bloemkool en broccoli en ziet er superleuk uit. En Gelderse rookworst? Gewoon lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 Gelderse rookworst, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 romanesco, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • 100 gr water
  • 200 gr gekookte rijst, koud
  • peper en zout
  • 100 gr Cheddar, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een hapjespan.
  • Fruit de uisnippers aan en voeg de rookworst toe. 
  • Schep om. Laat de uien zacht worden en de rookworst wat kleur krijgen.
  • Voeg de paprikablokjes en romanesco toe, samen met het water.
  • Zet het deksel op de pan en laat de groentjes garen.
  • Roer de rijst door de groenten en laat nog even goed doorwarmen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de cheddar door het gerecht en serveer.
TIP:

Kijk even of jouw rookworst een velletje heeft dat er af moet.
Je kan ook Poolse kielbasa gebruiken of misschien hou je wel meer van een pittige chorizo?

Reacties