Pastinaaksoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
De soupmaker stond al snel op het aanrecht en amper een half uurtje later zat ik op de bank met een kom dampende soep op schoot.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en grof gehakt
- 1 wit van prei, schoongemaakt en grof gehakt
- 3 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel groentebouillonpasta
- 150 ml culinaire room
- water, heet
- peper en zout
- Kies voor de sauteerfunctie op de soupmaker en laat de olie warm worden met het deksel op de kan.
- Voeg de sjalot, prei en pastinaak toe, zet het deksel weer op de kan en laat de groenten zo'n 4 min sauteren. Roer om en laat nog even verder sauteren.
- Voeg de bouillon toe en roer om.
- Giet de room bij de groenten en vul aan met heet water tot aan de maximum vullijn.
- Kies nu voor Smooth - 4 porties en duw op Start.
- Na afloop van het programma is je soep etensklaar en fluweelzacht gemixt.
- Kruid af met peper en zout.
Lekker met croûtons.
Morphy Richards is een Brits merk en is jammer genoeg niet meer te koop in België en Nederland.
Reacties