Wrap chorizo en zoete aardappel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 wraps
- 2 handenvol rucola, gewassen en gedroogd
- 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- 3 verse chorizo worsten, van het vel ontdaan
- 1 zoete aardappel, geschild
- 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- aĆÆoli
- verse bieslook, fijngesnipperd
- Leg de wraps klaar op een bord en beleg ze met rucola en tomatenblokjes.
- Zet een gietijzeren pan op het vuur en laat die goed warm worden.
- Snij de worsten in schuine plakken en bak ze aan weerskanten bruin in de pan.
- Hou de chorizo warm.
- Snij de zoete aardappel in plakken en dan in grove brunoise.
- Bak de blokjes aardappel in het vet van de chorizo tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Voeg de chorizo weer toe en warm nog even goed door.
- Schep deze vulling op de wraps en werk af met rode ui, aĆÆoli en bieslook.
- Vouw dicht en serveer.
Je kan ook gewone looksaus gebruiken ipv aĆÆoli.
Reacties