Wrap chorizo en zoete aardappel

Foto Cathy Van de Moortele
Koop je wel eens wraps? Wist je, dat ze behoorlijk lang bewaren als je ze netjes inpakt en in de koelkast bewaart? Gebruik ze om koude wraps mee te maken voor in je lunchbox of ga voor een warme wrap. Dat heb ik vandaag ook gedaan. Pittige chorizo met het zachte van zoete aardappel. Denk aan rucola en aïoli en je weet dat je weer een lekkere maaltijd zal hebben.

Wat hebben we nodig:
  • 2 wraps
  • 2 handenvol rucola, gewassen en gedroogd
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 verse chorizo worsten, van het vel ontdaan
  • 1 zoete aardappel, geschild
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • aïoli
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de wraps klaar op een bord en beleg ze met rucola en tomatenblokjes.
  • Zet een gietijzeren pan op het vuur en laat die goed warm worden.
  • Snij de worsten in schuine plakken en bak ze aan weerskanten bruin in de pan.
  • Hou de chorizo warm.
  • Snij de zoete aardappel in plakken en dan in grove brunoise.
  • Bak de blokjes aardappel in het vet van de chorizo tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
  • Voeg de chorizo weer toe en warm nog even goed door.
  • Schep deze vulling op de wraps en werk af met rode ui, aïoli en bieslook.
  • Vouw dicht en serveer.
TIP:

Je kan ook gewone looksaus gebruiken ipv aïoli.

Reacties