Guacamole
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 rijpe avocado's
- 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse koriander naar smaak, gesnipperd
- het sap van 1/2 citroen
- 1 koffielepel komijnpoeder
- enkele druppels sriracha
- grof zout
- citroenpeper
- 1/2 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- Snij de avocado's doormidden. Verwijder de pit.
- Haal het vruchtvlees uit de avo's en plet het met een vork of een pureestamper.
- Meng de avocado met ui, koriander, citroen, komijn, sriracha, zout, peper en de blokjes tomaat.
- Serveer meteen met tortilla chips.
Lekker als je er ook nog zure room en tomatensalsa bij serveert.
Roer eens wat zure room door je guacamole: het zal ervoor zorgen dat de guac nog romiger is en als surplus zal je guacamole niet verkleuren.
Reacties