Guacamole

Foto Cathy Van de Moortele
Een potje gekocht guacamole is gewoon not done. Het duurt maar enkele minuten om zelf je guacamole te maken en dan weet je wat je eet: het pure spul en eerlijk lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 2 rijpe avocado's
  • 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse koriander naar smaak, gesnipperd
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • enkele druppels sriracha
  • grof zout
  • citroenpeper
  • 1/2 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de avocado's doormidden. Verwijder de pit.
  • Haal het vruchtvlees uit de avo's en plet het met een vork of een pureestamper.
  • Meng de avocado met ui, koriander, citroen, komijn, sriracha, zout, peper en de blokjes tomaat.
  • Serveer meteen met tortilla chips.
TIP:

Lekker als je er ook nog zure room en tomatensalsa bij serveert.
Roer eens wat zure room door je guacamole: het zal ervoor zorgen dat de guac nog romiger is en als surplus zal je guacamole niet verkleuren.

Reacties