Kip souvlaki
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 550 gr kippenhaasjes
- 2 eetlepels olijfolie
- sap en zeste van 1/2 citroen
- peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- platte peterselie, grof gesnipperd
- Meng de kippenhaasjes met de olie, citroenzeste, citroensap, peper, zout en oregano.
- Dek af en laat de kip 30 min in de koelkast marineren.
- Neem 4 lange satépennen en rijg de haasjes (3 per pen) met wat tussenruimte op de prikkers.
- Grill de souvlaki op de BBQ of onder de grill in de oven (op een bakplaat). Draai de pennen halverwege om.
- Bestrooi de souvlaki met de peterselie en dien op.
Kippenhaasjes zijn het kleine fileetje dat vast zit aan een kipfilet. Je kan ze apart kopen en ze zijn uitermate geschikt om souvlaki van te maken.
Rijg een kerstomaatje tussen elk kippenhaasje.
Reacties