Kleurrijke tarwesalade
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr tarwekorrels
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 75 gr diepvrieserwtjes
- 1 stevige tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
- verse bieslook, gesnipperd
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
- peper en zout
- Kook de tarwe gaar in ruim, licht gezouten water en giet ze af. Spoel met koud water en laat uitlekken.
- Kook de worteltjes beetgaar en giet af.
- Kook de erwtjes even kort op en spoel ze onder koud stromend water.
- Meng de afgekoelde tarwe met de worteltjes, erwtjes, tomatenblokjes, selder, bieslook en pijpajuin.
- Kruid met peper en zout.
- Klaar!
Je kan ook een dressing maken voor deze salade, maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet nodig.
Reacties