Kleurrijke tarwesalade

Foto Cathy Van de Moortele
Dan valt het je plots in, dat je al heel lang geen tarwe meer gegeten hebt als koolhydratenbron. Tijd om daar verandering in te brengen. Even de koelkast inspecteren en kijken welke kleurtjes en smaken we kunnen toevoegen. In geen tijd heb je een kleurrijke en smaakvolle salade. Ideaal als bijgerecht bij de BBQ of als lekkere lunch-to-go.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr tarwekorrels
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 75 gr diepvrieserwtjes
  • 1 stevige tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tarwe gaar in ruim, licht gezouten water en giet ze af. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Kook de worteltjes beetgaar en giet af.
  • Kook de erwtjes even kort op en spoel ze onder koud stromend water.
  • Meng de afgekoelde tarwe met de worteltjes, erwtjes, tomatenblokjes, selder, bieslook en pijpajuin.
  • Kruid met peper en zout.
  • Klaar!
TIP:

Je kan ook een dressing maken voor deze salade, maar persoonlijk vind ik dat helemaal niet nodig.

Reacties