Koude rijstnoedelsalade
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- peper en zout
- 200 gr rijstnoedels
- 75 gr gebroken sperzieboontjes, gegaard en gespoeld
- 50 gr diepvrieswortelschijfjes, gegaard en gespoeld
- 15 tricolore kerstomaatjes, gehalveerd of in 4 gesneden
- 6 groene lookolijven, in plakjes gesneden
- 5 blaadjes basilicum, gescheurd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel citroensap
- Meng de blokjes kipfilet met de olie, provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de afgedekte kip 30 min marineren in de koelkast.
- Kook de rijstnoedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet af, spoel en knip in hapklare stukken met een schaar.
- Meng de noedels met de bonen, worteltjes, tomaatjes, olijven en basilicum.
- Verwarm een antikleefpan en bak de kipblokjes krokant.
- Meng de kip onder de salade.
- Klop de olie los met het citroensap en giet deze dressing over de salade.
- Serveer in een mooie kom.
Gebruik ook eens zwarte olijven ipv groene.
Reacties