Koude rijstnoedelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Het is zo verschrikkelijk warm, dat ik toch weinig zin heb om lang achter het fornuis te staan. Dit soort salades zijn dan ideaal en snel klaar, zodat je niet in schuim en zweet aan tafel moet.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 koffielepel provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 200 gr rijstnoedels
  • 75 gr gebroken sperzieboontjes, gegaard en gespoeld
  • 50 gr diepvrieswortelschijfjes, gegaard en gespoeld
  • 15 tricolore kerstomaatjes, gehalveerd of in 4 gesneden
  • 6 groene lookolijven, in plakjes gesneden
  • 5 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de blokjes kipfilet met de olie, provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de afgedekte kip 30 min marineren in de koelkast.
  • Kook de rijstnoedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet af, spoel en knip in hapklare stukken met een schaar.
  • Meng de noedels met de bonen, worteltjes, tomaatjes, olijven en basilicum.
  • Verwarm een antikleefpan en bak de kipblokjes krokant.
  • Meng de kip onder de salade.
  • Klop de olie los met het citroensap en giet deze dressing over de salade.
  • Serveer in een mooie kom.
TIP:

Gebruik ook eens zwarte olijven ipv groene.

Reacties