Bouillon met zomergroentjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/2 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 200 gr courgette, in fijne brunoise gesneden
- 1 grote aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
- peper en zout
- 50 gr diepvrieserwtjes
- platte peterselie, fijngesnipperd
- Breng het water aan de kook in een grote pot en breek er de bouillonblokjes in.
- Voeg alle groentjes toe (behalve de erwtjes) en kruid met peper en zout.
- Laat de groentjes garen. Het zal niet zoveel tijd vergen omdat alle groentjes gesneden zijn in fijne brunoise.
- Op het einde van de kooktijd voeg je de diepvrieserwtjes toe en je laat die nog even meegaren.
- Werk af met gesnipperde peterselie.
Hou de erwtjes mooi fris en groen door ze maar kort te laten meegaren.
Voeg gerust nog andere groentjes toe, zoals prinsessenboontjes, knolselderblokjes, ..
Reacties