Bouillon met zomergroentjes

Foto Cathy Van de Moortele
In de zomer kan je me er niet toe bewegen om soep te eten. Je krijgt er natuurlijk wel heel wat groenten mee binnen, maar gebonden soepen vind ik te warm in dit seizoen. Maar wat dacht je van een groentebouillon met extra veel groentjes?

Wat hebben we nodig:
  • 2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 200 gr courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • peper en zout
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Breng het water aan de kook in een grote pot en breek er de bouillonblokjes in.
  • Voeg alle groentjes toe (behalve de erwtjes) en kruid met peper en zout.
  • Laat de groentjes garen. Het zal niet zoveel tijd vergen omdat alle groentjes gesneden zijn in fijne brunoise.
  • Op het einde van de kooktijd voeg je de diepvrieserwtjes toe en je laat die nog even meegaren.
  • Werk af met gesnipperde peterselie.
TIP:

Hou de erwtjes mooi fris en groen door ze maar kort te laten meegaren.
Voeg gerust nog andere groentjes toe, zoals prinsessenboontjes, knolselderblokjes, ..

Reacties