Griekse salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- 250 ml water
- 1 eetlepel azijn
- 1/4 groene paprika, in reepjes gesneden
- 1/2 komkommer, geschild en in halve maantjes gesneden
- 10 tricolore kerstomaatjes, gehalveerd
- 5 basilicum blaadjes, gescheurd
- 3 takjes verse oregano, geritst
- grof zout
- peper van de molen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 15 zwarte olijven
- 75 gr fetakaas
- extra olijfolie
- Leg de ringen ui in het water met de azijn en laat dat 15 min staan. Giet af.
- Meng de uiringen met de paprikareepjes, maantjes komkommer, tomaatjes.
- Kruid met basilicum, oregano, peper en zout.
- Bevochtig de salade met de olijfolie en de azijn.
- Meng alles door elkaar en breng over in een mooie kom.
- Verdeel de kappertjes en de olijven over de salade.
- Breek de feta in stukken en schik die op de salade.
- Werk af met extra olijfolie.
- Dien op met brood.
Hou je niet van feta? Neem dan de mildere koemelkversie, die zeker even lekker is, maar niet de sterke smaak van feta heeft: apetina witte kaasplak.
Door de rode ui en het azijnwater te marineren, verdwijnt het rauwe element en wordt de ui wat zachter.
Reacties