Zomercocktail

Foto Cathy Van de Moortele
Zouden er nog mensen zelf cocktails willen maken hebben? De triple sec was uitverkocht in de supermarkt. Maar ik wou persé een zomerse cocktail maken, want ik had een hele leuke drankcontainer gekocht en die moest gevuld...

Wat hebben we nodig:
  • 750 ml Sauvignon
  • 325 ml witte tequila
  • 225 ml cointreau (Triple Sec)
  • 240 ml fruitsap
  • 110 ml vers geperst limoensap
  • 2 limoenen, in fijne plakjes gesneden
  • 1 citroen, in fijne plakjes gesneden
  • 1 sinaasappel, in fijne plakjes gesneden
  • 3 takken verse munt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de witte wijn met de tequila, cointreau, het fruitsap, limoensap.
  • Voeg de schijfjes fruit toe.
  • Werk af met de takken munt.
  • Laat de cocktail een hele nacht trekken.
  • Giet de cocktail in een grote drankcontainer met kraantje.
  • Serveer met de schijfjes fruit en verse munt.
TIP:

Je kan ook koriander gebruiken ipv munt.
Roer goed om voor je de cocktail gaat drinken. Het fruitsap wil al eens naar de bodem zinken.

Reacties