Risotto scampi met erwtjes

Foto Cathy Van de Moortele
Het blijft lekker, zo'n kom risotto met scampi. Ik gebruik graag diepvrieserwtjes om hem af te werken en de kastanjechampignons geven dan weer extra kleur en smaak. Neem je tijd om de risotto te maken, zodat hij heerlijk smeuïg wordt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gr diepvriesscampi, ontdooid, van het darmkanaal ontdaan en gepeld
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 300 gr risotto rijst
  • 15 gr witte wijn
  • 3 kastanjechampignons, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 550 gr bouillon, heet
  • 15 gr boerenboter
  • peper en zout
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de viskruiden met de olie en schep deze olie door de scampi. Laat ze 30 min marineren.
  • Doe een eetlepel olie in een zware pot, type Le Creuset en laat de sjalot fruiten zonder te kleuren.
  • Voeg de rijst toe en schep goed om, zodat alle rijstkorreltjes een laagje vet krijgen.
  • Blus met de witte wijn. Laat de wijn praktisch volledig uitkoken.
  • Voeg de champignons toe en roer om.
  • Overgiet met 1 pollepel bouillon en roer.
  • Voeg pas een volgende lepel bouillon toe, als de vorige is opgenomen.
  • Ga zo door tot de rijst gaar is.
  • Roer het klontje boter door de risotto en kruid met peper en zout. 
  • Spatel de bevroren erwtjes door de risotto en laat ze warm worden.
  • Strooi de kaas over de risotto.
  • Laat ondertussen een grote, gietijzeren pan goed heet worden.
  • Leg de scampi in de hete pan.
  • Bak ze mooi krokant aan beide zijden in enkele minuten.
  • Serveer de scampi met de risotto.
TIP:

Ik kies altijd voor scampi waarbij de darmkanalen al verwijderd zijn.
Ontdooi scampi in koud water.

Reacties