Watermeloen kaas salade

Foto Cathy Van de Moortele
Sinds ik de kaas van Apetina ontdekt heb, zit ik boordevol ideetjes. Ik vind het idee van feta leuk, maar ik hou niet zo van de gezouten smaak van de feta kaas. Apetina is een mooi en zacht alternatief. Ik koop liefst de plakken Apetina, die ik dan zelf in stukken kan scheuren of in mooie blokjes kan snijden. Kijk maar eens bij de kaassoorten in je supermarkt.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr pitloze watermeloen, geschild en in blokjes gesneden
  • 125 gr kaasplak van Apetina, in even grote blokjes gesneden
  • 1 handvol rucola
  • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
  • de zeste en het sap van 1/2 citroen
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de blokjes watermeloen met de kaasblokjes in een mooie kom.
  • Versier met rucola.
  • Maak de salade aan met de olijfolie en het citroensap.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Schep goed om en serveer meteen.
TIP:

Serveer met brood als maaltijdsalade of geef de salade zoals ze is als bijgerecht bij de BBQ.

Reacties