Bosbessen muffins
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 200 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- 1 koffielepel vanille extract
- 240 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- snuifje zout
- 2 koffielepels bakpoeder
- 115 gr (amandel)melk
- 350 gr bosbessen, diepgevroren
- 2 eetlepels hittebestendige suikerkristallen
- extra boerenboter, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel hittebestendige suikerkristallen
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zet 2 muffinvormen met elk 6 holtes klaar op bakplaten en voorzie ze van papieren muffinvormpjes als je dat wenst.
- Klop de boter romig met de suiker.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Voeg ook de vanille toe en klop nog eens goed op.
- Meng de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
- Voeg afwisselend melk en bloem toe aan de natte ingrediënten en meng zo kort mogelijk. Hoe minder je het beslag mengt, hoe luchtiger je muffins zullen zijn.
- Spatel de bosbessen door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormen.
- Bestrooi met de 2 eetlepels suikerkristallen.
- Bak de muffins 30 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Bestrijk de muffins na het bakken meteen met boter en bestrooi ze met extra suikerkristallen.
- Laat de muffins afkoelen in de vorm, op roosters.
De hittebestendige suikerkristallen zijn de suikerkorreltjes die je oa ziet op appelflappen en vlaai. Ik gebruik deze graag net omdat ze niet smelten tijdens het bakken. Heb je deze suikerkristallen niet, gebruik dan gewone suiker.
Reacties