Gepaneerde kippenvingers met marinarasaus

Foto Cathy Van de Moortele
Heb je al eens kippenhaasjes gekocht? De kleine zachte stukjes die vasthangen aan de kipfilet? Die worden ook apart verkocht en ik heb ze graag op voorraad. Je kan er namelijk lekkere kippenvingers van maken. Doordat deze stukjes kip dun en smal zijn, garen ze heel snel. Ideaal dus!
In combi met de zelfgemaakte marinarasaus en de zachte mozzarella... ga maar al zitten, de tafel is gedekt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking kippenhaasjes (zo'n 450 gr)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • frituurolie
  • 1 recept marinarasaus
  • 100 gr mozzarella cucina, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Dep de kippenhaasjes droog met keukenpapier.
  • Meng de bloem met de kippenkruiden in een schaaltje.
  • Doe ook de losgeklopte eieren in een schaaltje, net zoals de Parmezaanse kaas.
  • Doop de kippenhaasjes in de bloem, zodat ze helemaal wit zijn. Schud overtollige bloem af.
  • Doop de haasjes nu in ei, laat goed uitdruppen en wentel ze dan door de kaas.
  • Leg alle gepaneerde kippenvingers op een bord.
  • Giet 3 cm frituurolie in een diepe pan en laat die goed heet worden.
  • Frituur telkens 3 kippenhaasjes lichtbruin en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  • Ga zo door tot alle kippenvingers gefrituurd zijn.
  • Schep een bodempje marinarasaus in een lange ovenschaal.
  • Schik hierop de gefrituurde kippenvingers.
  • Overgiet met marinarasaus (misschien heb je niet alle saus nodig) en dek af met sneetjes mozzarella.
  • Schuif de schotel 30 min in de oven, tot alles goed warm is en de kaas mooi gesmolten is.
TIP:

Lekker met Griekse rijst of pasta.
Je kan deze kippenvingers ook als fingerfood presenteren. Frituur je kippenvingers en serveer ze rond een kommetje marinarasaus om te dippen.

Reacties