Patatas bravas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 aardappelen, geschild en gewassen
- water met 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel ketchup
- 1 koffielepel tomatenpuree
- chilisaus naar smaak
- peper en zout
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 1 koffielepel zout
- 1/2 koffielepel witte peper
- snuif cayennepeper
- Snij de aardappelen in dikke plakken en daarna in grove brunoise.
- Zet de aardappelblokjes op in het water met het bouillonblokje en laat ze koken tot ze net beetgaar zijn.
- Giet af.
- Laat de aardappelen volledig drogen en afkoelen.
- Maak ondertussen de aïoli: meng de ketchup met de tomatenpuree, chilisaus, peper, zout, mayo en look.
- Verhit de frituurpan op 180°C.
- Bak de blokjes aardappel tot ze goudbruin zijn.
- Schud de aardappelblokjes op in een vergiet met keukenpapier.
- Bestrooi de aardappeltjes met een mengeling van zout, peper en cayenne en schud nogmaals op.
- Serveer de saus met de patatas bravas.
Maak de saus zo pikant als je zelf wilt.
Reacties