Wentelteefjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- 100 gr lichtbruine suiker
- snuifje zout
- 90 gr melk
- boerenboter
- 5 - 6 dikke sneden challah brood van 1 dag oud
- Klop de eieren helemaal los.
- Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker volledig opgelost is.
- Voeg het zout toe.
- Klop de melk bij het beslag en klop nog eens goed op.
- Verhit een antikleefpan op een matig vuur.
- Laat enkele lepels boter smelten.
- Doop het brood aan beide zijden in het beslag en laat overtollig beslag eraf glijden.
- Bak de sneden brood aan beide zijden goudbruin.
- Serveer de wentelteefjes met rood fruit en esdoornsiroop.
Bestuif met bloemsuiker ipv esdoornsiroop te gebruiken of gebruik frambozencoulis.
Reacties