Wentelteefjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wie zegt dat je wentelteefjes enkel als ontbijt kan eten, kent er niets van. Ze smaken altijd. Wanneer ik challah bak, dan heb ik altijd wel wat restanten om er de volgende dag wentelteefjes van te bakken. Gewoon, omdat challah zich daar nu eigenlijk wel het best toe leent.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • snuifje zout
  • 90 gr melk
  • boerenboter
  • 5 - 6 dikke sneden challah brood van 1 dag oud
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren helemaal los.
  • Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker volledig opgelost is.
  • Voeg het zout toe.
  • Klop de melk bij het beslag en klop nog eens goed op.
  • Verhit een antikleefpan op een matig vuur.
  • Laat enkele lepels boter smelten.
  • Doop het brood aan beide zijden in het beslag en laat overtollig beslag eraf glijden.
  • Bak de sneden brood aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer de wentelteefjes met rood fruit en esdoornsiroop.
TIP:

Bestuif met bloemsuiker ipv esdoornsiroop te gebruiken of gebruik frambozencoulis.

Reacties