Mosselen met pancetta en tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 gr pancetta, grof gehakt
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
- peper van de molen
- 4 tomaten, grof gehakt
- 2 kg mosselen, schoongemaakt
- platte peterselie, grof gesnippperd
- Laat de olie warm worden in een grote, zware pot, type Le Creuset.
- Bak het spek krokant.
- Haal het spek met een schuimspaan uit de pot en laat het uitdruppen op keukenpapier.
- Fruit de ui glazig met de look in het spekvet.
- Kruid met peper van de molen.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Zet het vuur hoger.
- Voeg de mosselen toe en zet het deksel op de pan.
- Verminder het vuur naar medium en laat de mosselen garen tot de schelpen open zijn.
- Schud af en toe de pot goed op.
- Bestrooi met flink wat grof gesnipperde peterselie.
- Serveer met handgesneden frietjes.
Gooi kapotte mosselen bij het schoonmaken onverbiddelijk weg. Idem met mosselen die open zijn en niet dichtgaan als je er op tikt.
Reacties