Mosselen met pancetta en tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
De eerste Zeeuwse mosselen zijn er! Wat dacht je van een andere, iets meer Zuiderse versie? Pancetta, zongerijpte tomaat en look? Net wat ik dacht.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gr pancetta, grof gehakt
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • peper van de molen
  • 4 tomaten, grof gehakt
  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • platte peterselie, grof gesnippperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een grote, zware pot, type Le Creuset.
  • Bak het spek krokant.
  • Haal het spek met een schuimspaan uit de pot en laat het uitdruppen op keukenpapier.
  • Fruit de ui glazig met de look in het spekvet.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Zet het vuur hoger.
  • Voeg de mosselen toe en zet het deksel op de pan.
  • Verminder het vuur naar medium en laat de mosselen garen tot de schelpen open zijn.
  • Schud af en toe de pot goed op.
  • Bestrooi met flink wat grof gesnipperde peterselie.
  • Serveer met handgesneden frietjes.
TIP:

Gooi kapotte mosselen bij het schoonmaken onverbiddelijk weg. Idem met mosselen die open zijn en niet dichtgaan als je er op tikt.

Reacties