Courgette cake
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr courgette, gewassen
- 1 koffielepel zout
- 200 gr fijne griessuiker
- 145 gr lichtbruine suiker
- 3 eieren
- 200 gr neutrale olie
- 420 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- het merg van 1 vanillestok
- vers gemalen nootmuskaat
- 4 gr kaneel
- 4 gr bakpoeder
- 7 gr zout
- 6 gr natriumbicarbonaat
- 115 gr pecanstukjes
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Vet een grote cakevorm lichtjes in.
- Rasp de courgette grof en bestrooi ze met zout.
- Laat de geraspte courgette uitlekken in een vergiet boven een kom.
- Klop de twee soorten suiker los met de eieren en de olie. Gebruik hiervoor een garde.
- Meng de bloem met het vanillemerg, de nootmuskaat, kaneel, het bakpoeder, zout en natriumcarbonaat.
- Meng de droge met de natte ingrediënten met een spatel.
- Nijp de courgette uit, zodat ze zo droog mogelijk is.
- Roer de courgette met de pecanstukjes door het behoorlijk stugge beslag.
- Breng alles over in de vorm en strijk glad.
- Bestrooi met de extra nootjes.
- Bak de cake mooi bruin en gaar in 60 - 70 min of tot een satéprikker er droog uit komt.
- Laat de cake afkoelen in de vorm op een taartrooster.
Gebruik gerust nog wat extra courgette als je wilt.
Reacties