Courgette cake

Foto Cathy Van de Moortele
Gisteren strata van courgette en tomaat, vandaag gaan we voor een dessert met deze courgette cake. De pecannoten passen er heel erg goed bij, maar ook walnoten zijn een waardige vervanger. Zorg dat je de geraspte courgette heel goed uitnijpt, zodat er praktisch geen vocht meer in zit.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr courgette, gewassen
  • 1 koffielepel zout
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 145 gr lichtbruine suiker
  • 3 eieren
  • 200 gr neutrale olie
  • 420 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • het merg van 1 vanillestok
  • vers gemalen nootmuskaat
  • 4 gr kaneel
  • 4 gr bakpoeder
  • 7 gr zout
  • 6 gr natriumbicarbonaat
  • 115 gr pecanstukjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Vet een grote cakevorm lichtjes in.
  • Rasp de courgette grof en bestrooi ze met zout.
  • Laat de geraspte courgette uitlekken in een vergiet boven een kom.
  • Klop de twee soorten suiker los met de eieren en de olie. Gebruik hiervoor een garde.
  • Meng de bloem met het vanillemerg, de nootmuskaat, kaneel, het bakpoeder, zout en natriumcarbonaat.
  • Meng de droge met de natte ingrediënten met een spatel.
  • Nijp de courgette uit, zodat ze zo droog mogelijk is.
  • Roer de courgette met de pecanstukjes door het behoorlijk stugge beslag.
  • Breng alles over in de vorm en strijk glad.
  • Bestrooi met de extra nootjes.
  • Bak de cake mooi bruin en gaar in 60 - 70 min of tot een satéprikker er droog uit komt.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm op een taartrooster.
TIP:

Gebruik gerust nog wat extra courgette als je wilt.

Reacties