Pizza met rundergehakt en groenten
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Dan maar zelf pizza maken, zoals wij hem het liefst eten: zelfgemaakt deeg, dat een nacht kon rusten in de koelkast om meer smaak te ontwikkelen. Toppings die je zelf uitkiest en dan: smakelijk!
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept voor pizzadeeg
- 2 - 3 eetlepels pizzasaus (vries je saus in diepvriesblokjes in, zodat je kan uithalen wat je nodig hebt)
- 100 gr mozzarella cucina, geraspt
- olijfolie
- 450 gr rundergehakt
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1/2 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
- 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 50 gr courgette, in fijne brunoise gesnden
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
Hoe gaan we te werk:
- Maak het deeg daags voordien en laat het rusten in de koelkast, zoals beschreven in het recept.
- Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (hier is dat 260°C) en vergeet niet om alvast je pizzasteen mee te verwarmen.
- Maak 2 pizzabodems van het deeg (volg het recept).
- Schep de pizzasaus op het deeg en met de bolle kant van de lepel verdeel je de saus over de pizza. Laat de randen vrij.
- Bestrooi de saus met de kaas (begin van buiten naar binnen).
- Laat wat olie heet worden in een grote, zware pan (type Le Creuset - ik gebruik hiervoor mijn tarte tatin pan).
- Bak het vlees rul tot het niet meer roze ziet.
- Voeg alle groentjes toe en laat ze meegaren tot ze zacht zijn.
- Kruid met oregano, peper en zout.
- Verdeel deze vulling over de 2 pizza's.
- Schuif de pizza's 8 min in de oven of tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:
Kies voor smaakvol rundergehakt, zoals dat van Deel een Koe.
Reacties