Aardappelblokjes met spinazie
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 grote frietaardappel, gewassen
- 1 eetlepel olie
- peper en zout
- 2 handenvol spinazie, gewassen en gedroogd
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- oregano
- Schil de aardappel niet. Snij de rauwe aardappel in dikke plakken en van die plakken snij je gelijke blokjes.
- Laat wat olie heet worden in een gietijzeren pan.
- Bak de aardappelblokjes mooi krokant aan alle kanten en laat ze verder garen op een zachter vuur.
- Kruid met peper en zout.
- Als de aardappeltjes bijna gaar zijn, strooi je de spinazie over de aardappelen.
- Roer om en laat de spinazie slinken.
- Voeg nu ook de halve kerstomaatjes toe en schud je pan af en toe op.
- Kruid met oregano, schep om en dien op.
Neem jonge spinazie.
Dit gerechtje is goed voor 2 pers. Ik heb het geserveerd met gemarineerde spareribs.
Reacties