Zonnige pizza
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/4 recept pizzadeeg
- 1 - 2 eetlepels marinarasaus
- 30 gr Emmenthaler, geraspt
- 2 eieren
- peper en zout
- chilivlokjes
- enkele plakjes Italiaanse prosciutto ham, fijngesneden
- rucola
- Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (bij mij is dat 260°C) en laat je pizzasteen mee opwarmen.
- Doop het bolletje pizzadeeg in bloem en duw het uit tot een grote cirkel.
- Leg het pizzadeeg op bakpapier op een grote schep (ik gebruik hiervoor een plank met handvat).
- Schep de pizzasaus in het midden van het deeg en met cirkelachtige bewegingen verspreid je de saus tot net niet aan de rand.
- Strooi de kaas over de saus.
- Breek de eieren op de pizza en zorg dat je de dooiers niet breekt.
- Kruid met peper, zout en enkele chilivlokjes.
- Bak de pizza mooi krokant in 8 min.
- Werk af met plakjes ham en zet de pizza nog even terug in de hete oven.
- Serveer met rucola.
Gebruik de rest van de marinarasaus om te serveren met gehaktballetjes en penne.
Reacties