Banaan chia pudding

Foto Cathy Van de Moortele
Ik snap wel, dat heel veel mensen niet veel tijd hebben voor een deftig ontbijt tijdens de week. Maar wat als je een ontbijt hebt, dat je meerdere dagen in de koelkast kan bewaren? Zou dat niet leuk zijn? 's Morgens je portie uithalen, lekker eten en klaar?

Wat hebben we nodig:
  • 2 overrijpe bananen, gepeld en in stukken gesneden
  • 300 gr melk(vervanger)
  • 130 gr smeuïge pindakaas
  • 1 maatje proteïnepoeder met vanillesmaak (optioneel)
  • merg van 1 vanillestok
  • 30 gr chiazaad
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bananen in de blender, met de melk, pindakaas, het proteïnepoeder en de vanille.
  • Mix alles tot een gladde, dikke massa.
  • Roer het chiazaad onder de pudding.
  • Breng alles over in individuele bokaaltjes of in grote weckpotten. 
  • Zet de banaan chia pudding in de koelkast.
  • Roer de pudding 's morgens nog even door en werk hem af met extra fruit als je dat wilt.
TIP:

Werk 's morgens naar smaak af met extra schijfjes banaan of wat getoaste kokoschips.

Reacties