Chocolate chip koekjes met paranoten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 85 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 1 ei
- 150 gr rietsuiker
- 140 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- het merg van 1/2 vanillestokje
- 30 gr paranoten, in stukjes gehakt + extra voor de afwerking
- 85 gr chocolate chips + extra voor de afwerking
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.
- Mix de boter met het ei en de rietsuiker tot een homogeen mengsel.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout en het vanillemerg. Gebruik hiervoor een garde.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng kort.
- Roer de paranoten en de chocolate chips door het beslag.
- Gebruik een kleine roomijsschep om 24 hoopjes te scheppen.
- Leg de hoopjes met voldoende tussenruimte op de bakplaten.
- Duw de koekjes iets platter.
- Strooi nog wat extra chocolate chips en nootjes over de hoopjes deeg.
- Bak de koekjes 14 min of tot de randjes lichtjes gekleurd zijn.
- Laat de koekjes nog 5 min afkoelen op de bakplaten vooraleer je ze overschept op roosters.
Bewaar de koekjes in een blikken koekjestrommel, zodat ze mooi krokant blijven.
Reacties