Tomaat garnaal

Foto Cathy Van de Moortele
Een echte Belgische klassieker. Eigenlijk kan je het niet echt een recept noemen, want eenvoudiger kan het niet. Waarom eten we het dan niet vaker? Met handgesneden frietjes, zelfgemaakte mayonaise en botermalse kropsla uit de tuin.

Wat hebben we nodig:
  • 4 vleestomaten
  • peper en zout
  • 500 gr grijze garnalen, gepeld
  • 2 eetlepels mayonaise
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de kapjes van de tomaten en leg ze apart.
  • Met een meloenlepel, haal je het vruchtvlees uit de tomaat. (Doe het vruchtvlees in een kommetje en meng met een fijngesneden sjalotje. Eet dit als slaatje op een ander moment)
  • Kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout en laat ze omgekeerd 20 min uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de garnalen met mayonaise, peterselie en het sap van een halve citroen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vul de tomaten royaal met de garnaalsalade en zet de kapjes er weer op.
TIP:

Pel je garnalen zelf. Kies geen roze garnalen, maar echte Noordzeegarnalen. Ze zijn het waard!

Reacties