Tomaat garnaal
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 vleestomaten
- peper en zout
- 500 gr grijze garnalen, gepeld
- 2 eetlepels mayonaise
- platte peterselie, fijngesnipperd
- sap van 1/2 citroen
- Snij de kapjes van de tomaten en leg ze apart.
- Met een meloenlepel, haal je het vruchtvlees uit de tomaat. (Doe het vruchtvlees in een kommetje en meng met een fijngesneden sjalotje. Eet dit als slaatje op een ander moment)
- Kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout en laat ze omgekeerd 20 min uitlekken op keukenpapier.
- Meng de garnalen met mayonaise, peterselie en het sap van een halve citroen.
- Kruid met peper en zout.
- Vul de tomaten royaal met de garnaalsalade en zet de kapjes er weer op.
Pel je garnalen zelf. Kies geen roze garnalen, maar echte Noordzeegarnalen. Ze zijn het waard!
Reacties