Frambozen muffins

Foto Cathy Van de Moortele
Marie is 6 jaar en vindt het superleuk om te helpen in de keuken. Ze had net gehaktballetjes gedraaid voor bij de pasta, toen ze haar handjes mocht gaan wassen voor een volgend recept: frambozen
muffins. De frambozen komen uit de tuin en die gaan we verwerken tot een leuk dessert (of ontbijt?).

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • zeste van 1 citroen, fijngesneden
  • 60 gr boter, gesmolten
  • 185 gr karnemelk, ongezoet
  • 1 ei, losgeklopt
  • 55 gr neutrale olie
  • 200 gr verse frambozen
  • 20 gr bloem
  • 12 frambozen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C en zet 2 silicone vormen met in totaal 12 holtes klaar. Leg in elke holte een papieren muffinvormpje.
  • Doe de bloem met de twee soorten suiker, het natriumbicarbonaat, het zout, het vanillemerg en de fijngesneden citroenzeste in een grote kom. 
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar met een garde.
  • Meng de gesmolten boter met de karnemelk, het ei en de olie.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng kort, tot er geen droge bloem meer te zien is.
  • Meng niet langer dan nodig, anders krijg je taaie muffins.
  • Doe de frambozen in een kom en strooi er de bloem over.
  • Meng de frambozen voorzichtig met de bloem en doe ze daarna in een zeefje, om overtollige bloem te verwijderen.
  • Spatel de frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. 
  • Druk in elke muffin nog een extra framboos.
  • Bak de muffins 35 min en laat ze daarna nog 5 min op een rooster in de vormen afkoelen.
  • Laat de muffins volledig afkoelen uit de silicone vormen, op roosters.
TIP:

Bestrooi de muffins met fijne parelsuikertjes net voor ze de oven ingaan, voor een extra krokantje.
Warm de muffins 30 sec in de microgolf voor je ze eet, zo komen ze precies weer net uit de oven.

Reacties